Gå til indhold
Normalize seeing real skin

Normaliser rigtig hud

Jeg har lavet et interview med Isabella @ spottylittlething fra UK. 

Mød en RuleBreaker #wearerulebreakers 

Selv om Isabella, har akne, nægter hun at gemme sin akne og være flow. Jeg er sikker på du får værdi, ved at læse hvor selvsikker Isabella er.

Først og fremmest mange tak for at jeg kan få lov at spørge dig. Jeg ser på instagram, at du deler seriøse emner.

Du er velkommen Charlotte! Tak fordi du spørger :)

Jeg så du viste et billede - hvor du siger: “Normalize seeing real skin”.

Kan du fortælle hvorfor du gjorde det - kan du tage os tilbage til hvad der skete? hvorfor du pludselig have modet til at vise dit sande jeg?

Det er på tide, det er okay at have akne. Det er normalt, det er hårdt og det gør ondt men du kommer igennem det. Du kan være smuk og have akne og det definerer ikke dig.

Jeg har haft akne sinde jeg var 9, jeg har været på Roacctuane i nogle år siden, det hjalp, men i starten af i år er min akne kommet igen. Nogen som er tæt på mig begyndte at få problem med sin hud også. Efter jeg så hvordan de blev frustreret over deres hud så ud, gik det op for mig, hvor mange år jeg har gemt min hud, jeg bestemte mig for ikke at gøre det mere.

Jeg har opnået mange ting selv med akne og jeg kan ikke være gemme mig mere og være flov!...

Jeg er en stærk feminist, så jeg vil gerne sikre at alle er sig selv, uden uden at føle skam.

 

isabella spottylittlething

Hvorfor tror du så mange kvinder gemmer sig bag makeup og face filtre? Tror du det er sociale medier, der presset kvinder til at gøre det? eller hvad med kosmetikindustrien? Kan du dele dine følelser omkring det emne? du taler også om at sammenligne dig selv med celebrities og smukke mennesker? og celebrity kulturen?

Jeg synes kun det er naturligt at gemme sig bag makeup og face filters. Det behøver at gøre det på grund af sociale mediers uopnåelige sundhedsstandarder, skønhedsindustrien fixation af “flawless” hud og også hvordan vores samfund er - kvinder skal være smukke. 

Jeg nægter, at være defineret af hvordan jeg ser ud. Du kan have smuk og have akne, du er ikke defineret af din hud og intet skal holde dig tilbage, for at gøre hvad du vil! Vi idoliserer celebriteter og smukke mennesker, mennesker som ser ud til at have det hele og er perfekte.

Der er et quote jeg elsker, “nothing kills creativity like comparison”. Jeg har brugt år på at sammenligne mig selv med celebriteter og mennesker i magasinerne. Jeg så kun “ugly” i min hud. Efter jeg aktivt er stoppet med sammenligne mig med andre, har jeg lært at elske mig selv, værdsætte mine præstationer og glæder mig over mit liv meget mere.

 

Hvad er dine tanker omkring fejlfri perfekt hud? 

Jeg synes ikke der er noget galt i det, så længe du ved at ikke er det realistisk og det ikke er hver dag. Jeg plejede at at tage et tykt lag makeup på hver dag, så meget, at jeg glemte hvordan mit rigtige ansigt så ud!. Det betød, at når jeg så min akne og mine ar at jeg var flov. Der er absolut ikke noget forkert i at se glamourøs og fejlfri ud af og til, du bør altid føle dig selvsikker og jeg ved når jeg bruger makeup føler jeg mig mere glamourøs.


Hvorfor tror du der er så meget pres på at vi skal se og opføre os perfekte?

Jeg tror det kommer fra flere steder, men især os selv. Hver kvinde jeg kender lægger så meget pres på sig selv, for at være perfekt, og sammenligne sig med andre. Jeg tror det kommer fra vores samfund, i generationer har kvinder været hjemmegående og holdt den perfekte facade for deres naboer og mænd. 

Nu er presset at vi kvinder skal have det hele og balancere en familie, en karriere og se fejlfri ud samtidig!. Det er kun for nylig at folk er begyndt at tale åbent om mental sundhed, følelsen af stress og være ærlige om deres liv. Jeg håber den ændring gør os at vi tillader os selv kun at være glade.

normalize real skin

Handler det om en syg kultur hvor kvinder gør alt for et “like”?

For mig, kan kvinder gøre hvad de vil, om det er for et like eller ej. Hvis det gør, at de har det godt, gør det! Men jeg synes at “likes” skaber en negativ kultur, hvor vi sammenligner os. Jeg er selv skyldig, men prøver at stoppe, det er svært ikke at sammenligne hvor mange “likes” man får, når det er alt du ser på sociale medier.


Du har valgt at være åben og vise på IG, at du har akne og de udfordringer du går igennem. Kan du dele nogle af de svære følelser du har haft omkring din akne? Hvornår startede det for dig og hvad har du gået igennem? tag os tilbage til begyndelsen?

Hold da op det er en lang historie!. Jeg vil gøre det kort, men jeg fik akne, som 9 årig. Jeg husker stadig hvordan drengene i min klasse kommenterede “bulerne på min pande”, folk stirrer på mig på gaden når jeg ikke har makeup på, folk spørger hvorfor jeg ikke fixer min hud, spørger om jeg har et specifikt produkt. At have akne er meget svært, det er drænende og jeg har grædt så meget over det. Det sværeste har altid været andres kommentarer, for det får mig til at føle mig grim og usikker. 

Eftersom jeg var så ung, da min akne startede, troede jeg på andres kommentarer og jeg havde lavt selvværd om mit udseende. Jeg er også “midsize” og bruger briller, total modsætning til hvad opfattes, som smuk i vores samfund. Jeg var så flov over hvordan jeg så ud. Jeg har prøvet så mange ting for at få min hud pæn, men intet har virket, før jeg tog Roaccutane, da jeg var 17. Det virkede og gav mig så meget selvtillid. Det var første gang i mit liv at jeg følte mig smuk og blev selvsikker. 

Min største frygt, var da min akne gik værk, at den kom igen. Jeg har altid haft små hormonelle bumser og hver gang var jeg skrækslagen at min akne kom igen. Den kom tilbage i starten af 2020 og jeg er faktisk taknemmelig for jeg fik akne igen.  Det har været mange år og været hårdt, men min akne er mig.

Den har givet mig mulighed for at lære at elske mig selv og sprede positivt til andre, hvad er den mest fantastiske ting! Jeg er ikke nødvendigvis smuk, som samfundet opfatter smuk, men jeg er smuk mod mod mig og det er det vigtigste nu.


Hvordan har du det med makeup? 

Af og til undrer det folk men jeg elsker makeup. Jeg synes det er en fantastisk måde at vise sin kreativitet, men også tiden vi bruger på at forkæle og kigge efter os selv. Mit problem med makeup, er det er let at glemme hvordan du rent faktisk ser ud.

Jeg troede ikke det var normalt at have porer, det er vanvittigt at tænke på nu!  Bare du ved, at fejlfri hud uden porer ikke er rigtig hud, makeup er skønt og skal nydes. Jeg elsker at bruge det og nogle gange bruge lidt ekstra tid på det.


Du er hvad jeg kalder en Rulebreaker Isabella, #wearerulebreakers, du tør gå imod status quo. Jeg er sikker på det ikke har været let for dig. 

Jeg elsker det. Tak skal du have for det. Det har været hårdt, men det værd. 


Venligst del et råd eller sidste tanke, der kommer frem. Hvad er dit bedste råd, til andre som har eller går igennem samme hudproblem, som dig? 

Hovedsagen er, det er okay at have akne. Det er normalt, det er hårdt og pinefuldt, men du kommer igennem det. Du kan være smuk og have akne og det vil aldrig definere dig.

Tak skal du have for din ærlighed. Du er en POWER KVINDE, jeg beundrer. 

Beste Charlotte 

Tak Charlotte. det var sjovt at besvare dine spørgsmål. Jeg ønsker dig en god dag. Kindest Isabella. 

(Du finder oprindelig interview, på engelsk version af Organic Make).

Ældre Post
Nyere indlæg

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.

Køb nu